Dumoulin: "Klimmers zijn bang voor me"

Frank (franklop)

Tom Dumoulin besefte na de zware bergrit naar Cabrales dat hij nog steeds meedoet om de bovenste plaatsen in de Ronde van Spanje. "Het was wel zwaarder dan gisteren", zei hij zondag na de vijftiende etappe, die werd gewonnen door Joaquim Rodriguez. "Misschien had ik er nog wel iets langer aan kunnen blijven hangen, maar ik zat wat te ver naar achteren."

Het plan van Dumoulin was om er zeker tot aan de laatste drie kilometer bij te blijven. "Toen begonnen namelijk de echt steile stukken. Ik verlies zo'n vijftig seconden op Rodriguez, ik weet niet hoeveel op de rest. Maar het is nog steeds best oké."

De coureur van Giant-Alpecin weet dat alle topklimmers extra goed op hem letten. "Ze zijn vanwege de tijdrit bang voor me. Teamgenoten van ze die zich op de klim lieten afzakken zag ik ook direct praten, toen ze mij achterin de groep zagen zitten. Dat zie ik maar als een compliment. De rit van maandag is misschien nog wel moeilijker dan deze. We worden niet echt op makkelijke dagen getrakteerd."

Dumoulin: klimmers zijn bang voor me
Dumoulin: klimmers zijn bang voor me (Foto: ANP)