'Pyromaan houdt Brabants Dongen in zijn greep'

sneakydesert

Onrust in het Brabantse Dongen, daar zijn in een week tijd vier voertuigen uitgebrand. De bewoners maken zich zorgen, kunnen ze hun auto nog wel veilig voor hun huis parkeren?

Het begon allemaal vorige week, waar in de nacht van zaterdag op zondag een vrachtwagen in vlammen op ging. De vrijwillige brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig in vlammen op ging. Daarna leek de rust weer teruggekeerd, tot op woensdagochtend rond half 5 de brandweer opnieuw kon uitrukken voor een brand. Een auto aan de van Linschotenstraat brandde volledig uit, de oorzaak is niet bekend.

Twee dagen later, op de vrijdagochtend, brak er om half vijf weer een brand uit. Ook hier ging het om een auto. Over de oorzaak tast de politie nog in het duister. De bewoners raken ongerust, is er een pyromaan aan de gang in hun dorp?

Precies een week na de eerste brand gaat er weer een auto in vlammen op, alweer om half 5 in de ochtend. De auto brand volledig uit en de politie tast in het duister. Sterker nog, de politie ziet geen verband tussen de branden. 

Terwijl de politie de ogen gesloten houdt laten verschillende inwoners op de dorpspagina op Facebook weten niet voor zichzelf in te staan als ze de brandstichter in de kraag vatten. 

Het is niet de eerste keer dat de politie in de Brabantse regio de ogen sluit. Een paar maanden geleden liep er in Tilburg ook een pyromaan rond, na vierentwintig uitgebrandde auto's vond een politiewoordvoerder het echter te voorbarig om al te concluderen dat er een autopyromaan aan het werk was in de stad.