Hülkenberg kwam zonder benzine te zitten

Nattekat

Nico Hülkenberg kwam na zijn eerste run in de laatste kwalificatiesessie door een rekenfout zonder brandstof te zitten, maakte zijn team bekend. De Duitser viel vlak voor de ingang van de pitsstraat stil, en kon hierom de rest van de sessie niet meer in actie komen.

"Het was een rekenfout, niks meer," maakte Force India-teambaas Bob Fernley bekend. "Het was een menselijke fout, iets wat maar heel weinig voorkomt. Uiteindelijk waren we zevende en negende. We hadden zevende en achtste kunnen worden, dus veel maakte het niet uit."

Hülkenberg zette op gebruikte banden uiteindelijk de negende tijd neer, op zes tienden van teamgenoot Sergio Perez. Hij zei dat zijn team de auto niet op tijd de auto kon bijtanken, omdat het benzinesysteem te heet was geworden als gevolg van het droogkomen. "Het was een bende en we konden de motor niet opnieuw opstarten, omdat er geen benzine meer in zat, benzinepompen zijn heet. Ze hebben tijd nodig om weer af te koelen, tijd die we duidelijk niet hadden," aldus de Duitser.