WK-missies Curaçao en Aruba dreigen te mislukken

Boris (borisz)

De WK-missies voor Aruba en Curaçao dreigen te stranden in de derde ronde van de WK-kwalificatie in de CONCACAF-zone. Beide landen verloren hun heenwedstrijd tegen respectievelijk Saint Vincent en de Grenadines en El Salvador. 

Aruba, met bondscoach Rini Coolen, verloor met 2-0 in en tegen de Saint Vincent en de Grenadines. Aruba trad aan met Gregor Breinburg en Erixon Danso, die uitkomen voor respectievelijk N.E.C. Nijmegen en FC Emmen. St Vincent was de hele wedstrijd de betere ploeg. Het thuisland kreeg al snel een strafschop, maar Cornelius Stewart schoot naast. Aan het begin van de tweede helft scoorde Tevin Slater alsnog voor het thuisland. In de laatste minuut ging de bal opnieuw op de stip. Nu mocht Oalex Anderson aanleggen en maakte er 2-0 van.

Dat Aruba in deze ronde staat was mazzel, want in de vorige ronde werden ze in eerste instantie uitgeschakeld door Barbados. Dat land stelde echter een aantal niet speelgerechtigde spelers op en werd uit het toernooi genomen. Bondscoach Coolen is normaal gesproken hoofd jeugdopleidingen bij PEC Zwolle, maar hij wordt voor de tweestrijd met Saint Vincent tijdelijk uitgeleend aan de Arubaanse voetbalbond. In de nacht van maandag op dinsdag (02.00 uur Nederlandse tijd) is de return op Aruba.

Curaçao verloor thuis in Willemstad met 0-1 van El Salvador. Bondscoach Patrick Kluivert stelde diverse bekende spelers met een achtergrond uit de Eredivisie op. Eloy Room, Cuco Martina, Daryl Lachman, Jeremy de Nooijer, Gino van Kessel, Gevaro Nepomuceno, Rihairo Meulens, Dustley Mulder en Kemy Agustien kregen allen speelminuten. 

Het duel startte echter dramatisch voor Curaçao, want El Salvador nam in de twaalfde minuut de leiding. Alexander Larin passeerde doelman Room en maakte de enige treffer van de wedstrijd. Curaçao had de wedstrijd het betere van het spel, maar ze wisten de stugge defensie van El Salvador niet open te breken. In de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) is de return. 

Overige uitslagen derde ronde WK-kwalificatie CONCACAF
Jamaica 2-3 Nicaragua
Antigua & Barbuda 1-0 Guatemala
Canada 3-0 Belize
Grenada 1-3 Haiti