Mercedes laat klanten F1-motor wachten

Peterselieman

Mercedes heeft dit weekend voor de Grand Prix van Italië een nieuwe versie van haar succesvolle Formule 1-motor meegenomen. Fabriekscoureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg maken op Monza gebruik van de nieuwe krachtbron, maar de klantenteams zullen nog even geduld moeten hebben.

Volgens Mercedes-motorenbaas Andy Cowell komt dit doordat de fabriek in Brixworth maar twee krachtbronnen op zijn gereed kon krijgen, waarbij de laatste pas donderdag rond lunchtijd arriveerde. De nieuwe motor belooft een stap voorwaarts, maar Williams, Force India en Lotus zullen nog even geduld moeten hebben.

Toch ondervinden ze volgens Cowell geen extra nadeel, omdat de klantenteams beschikken over een zeer betrouwbare motor. "Wat de klanten hebben is een indrukwekkende motor die helemaal voluit kan gaan en die over een aantal speeltjes beschikt. Wij willen dat elke Mercedes-auto goed presteert, dus zodra we kunnen leveren gaan we dat doen."

Volgens Cowell zijn alle zeven nog resterende tokens bij de update verbruikt. Drie zijn besteed aan de verbrandingsmotor, maar over de andere vier wilde hij zich niet uitlaten. Naar verluidt zijn die gespendeerd aan het Energy Recovery System.