Hoed Michael Jackson geveild voor 5.000 euro

Redactie

Een door Michael Jackson gedragen hoed is zaterdagavond geveild voor 5.000 euro. De hoed was onderdeel van een grote Michael Jackson veiling ter nagedachtenis aan de King of Pop van het Nederlandse online veilinghuis Catawiki. Jackson zou zaterdag 57 jaar geworden zijn.

Volgens veilingmeester Jeroen Hamelink was er vanuit de hele wereld belangstelling voor de zwarte gleufhoed, die iconisch was voor zijn stijl. "Michael Jackson droeg dit soort hoeden zowel tijdens concerten als privé", aldus Hamelink. Jackson deed het hoofddeksel uit de veiling, dat hij speciaal had laten maken, in 2002 cadeau aan een douane-medewerker op het vliegveld van Los Angeles. ,,De hoed is extra bijzonder omdat er sporen van zijn make-up in de rand te zien zijn."

Behalve de hoed, met in de rand Jacksons naam in gouden letters, werden er tientallen topstukken aangeboden. Zo gingen verder een ongepubliceerde versie van het nummer What More Can I Give, gouden platen, gesigneerde objecten en andere bijzondere verzamelobjecten onder de hamer. De hoed van de in 2009 overleden popster werd gekocht door een Engeland wonende verzamelaar.

Hoed Michael Jackson geveild voor 5.000 euro
Hoed Michael Jackson geveild voor 5.000 euro (Foto: BuzzE)