Vroege rode kaart Mitrovic nekt Newcastle thuis tegen Arsenal

Boris (borisz)

Newcastle United kon in het eigen St. James' Park geen vuist maken tegen Arsenal. Na een vroege rode kaart voor Aleksandar Mitrovic gaf Arsenal de regie niet meer uit handen; 0-1.

Onder leiding van Steve McClaren wil het nog niet erg lopen bij Newcastle United. Het won dit seizoen nog niet in de Premier League waardoor the Magpies zeventiende stonden in de competitie. Bij Arsenal wil het echter ook nog niet erg draaien. De ploeg van Arsène Wenger heeft moeite met scoren en had daarom een goed resultaat nodig op St. James' Park. Met vier Nederlanders in de basis wachtte Newcastle United een zware dobber.

Arsenal kwam goed uit de startblokken. Het drukte de thuisploeg met de rug tegen de muur en had na tien minuten spelen 75% balbezit. The Magpies liepen daarom achter de bal aan en dat zinde de spelers niet. Moussa Sissoko leek na drie minuten al wat geërgerd en ging daarom te hard een duel in. De arbiter hield het kort en trok na drie minuten al de eerste gele kaart. Daar zou het echter niet bij blijven, want tien minuten later was het opnieuw raak.

Mitrovic had eigenlijk nog amper een bal geraakt en moest na een kwartier spelen al inrukken. Hij kwam te laat en ging hard door op de enkele van Francis Coquelin. De scheidsrechter aarzelde niet en trok de rode prent voor de Griek. Mbemba kreeg twee minuten later ook een gele kaart na het veelvuldig tackelen van Alexis Sanchèz. Florian Thauvin ging vervolgens ook veel te hard door op Coquelin en kwam het toptalent met een gele kaart erg goed weg. In de eerste helft wist Newcastle vervolgens amper een vuist te maken en trok het zich ver terug op de eigen helft. De muur werd één keer doorbroken na een goede actie van Alexis, maar de rebound werd door Theo Walcott niet verzilverd. De 0-0 score bleef daarom tot de rust op het scorebord.

De openingstreffer voor de Londenaren kon echter niet lang uitblijven. Na zeven minuten spelen in de tweede helft was het dan toch raak. Ramsey loste een schot welke Krul nog kon keren, maar de rebound was de doelman te machtig. Alex Oxlade-Chamberlain zijn schot werd van richting veranderd door Fabricio Coloccini waardoor Krul geklopt was; 0-1.

Arsenal nam hierna geen gas terug. Het drukte Newcastle nog verder terug op de eigen helft, maar de ruimtes waren zo klein dat het tot kansen amper kwam. Olivier Giroud werd nog binnen de lijnen gebracht maar ook de Franse spits kon geen potten breken. Topaankoop Florian Thauvin kon ook weinig indruk maken, waardoor Siem de Jong ook nog wat minuten mee mocht pakken.

Echter kwamen the Gunners geen moment meer in gevaar waardoor de Londenaren, zij het magertjes, weer een overwinning kunnen bijschrijven. Steve McClaren zal zich daarentegen nogmaals achter de oren moeten krabben, want zelfs met degelijk spelende Nederlands internationals was het vandaag niet goed genoeg.