FC Twente en PSV aan kop in Eredivisie Vrouwen

Sjors (Sj0rSz)

Gisteren werd de tweede speelronde in de Eredivisie voor vrouwen gespeeld. FC Twente ontving in eigen huis Telstar. PSV nam het op sportpark De Herdgang op tegen ADO Den Haag en PEC Zwolle ging op bezoek in Friesland bij sc Heerenveen. Ajax was deze speelronde vrij en kwam niet in actie. Hieronder volgt een overzicht van deze ronde.

FC Twente overklast Telstar

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen namen de vrouwen van FC Twente, die eerder deze week in de Champions League aan Bayern München werden gekoppeld, het op tegen Telstar. De aanwezige fans op de velden van ATC '65 in Hengelo konden al snel juichen. Na negen minuten schoot Maayke Heuver de bal al tegen de touwen.

De treffer van Heuver was een voorbode voor meer, want nog voor rust schoten ook Maud Roetgering, Ellen Jansen en een eigen doelpunt naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Na de thee namen de vrouwen van trainer Arjan Veurink gas terug en schoten er nog twee doelpunten bij. Deze waren allebei afkomstig van Renate Jansen.

Tweede nederlaag voor ADO Den Haag

ADO Den Haag is er dit weekend weer niet in geslaagd om punten te pakken. Op De Herdgang in Eindhoven waren de PSV met 4-1 te sterk. Na een half uur stond er al 3-0 op het scorebord door doelpunten van Sisca Folkertsma, Myrthe Moorrees en Vanity Lewerissa. Zowel voor Folkertsma als Lewerissa waren het hun eerste treffers in dienst van de Eindhovense ploeg.

Na de pauze viel het spel van PSV ver terug, maar ADO Den Haag slaagde er niet in om hiervan te profiteren. Sterker nog, PSV  liep nog verder uit na een eigen doelpunt van Priscilla Mesker. In de slotfase deed Dominique Vugts nog wat terug voor de bezoeksters, maar toen was het leed al geschied.

sc Heerenveen en PEC Zwolle in balans

Tot slot pakten sc Heerenveen en PEC Zwolle in hun onderlinge duel de eerste punten van het nieuwe seizoen. In Heerenveen stond er na 90 minuten voetbal 1-1 op het scorebord. De Zwolse formatie kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong door een doelpunt van Judith Frijlink, die een penalty verzilverde.

Toch kwam de thuisploeg uiteindelijk weer op gelijke hoogte door een treffer van Charissa Burgwal. Dit betekende voor beide ploegen hun eerste punt, aangezien zowel sc Heerenveen als PEC Zwolle hun eerste duel van het seizoen verloren.


Uitslagen speelronde 2:

Thuis Uit Uitslag
FC Twente Telstar 6-0
PSV ADO Den Haag 4-1
sc Heerenveen PEC Zwolle 1-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 FC Twente 2 2 0 0 6 8-0
2 PSV 2 2 0 0 6 8-2
3 Ajax 1 1 0 0 3 4-1
4 PEC Zwolle 2 0 1 1 1 2-5
5 sc Heerenveen 2 0 1 1 1 2-5
6 Telstar 1 0 0 1 0 0-6
7 ADO Den Haag 2 0 0 2 0 1-6

Programma speelronde 3:

Datum Thuis Uit
4 sept, 19.30 uur PEC Zwolle Ajax
4 sept, 19.30 uur ADO Den Haag sc Heerenveen
4 sept, 19.30 uur Telstar PSV