Verdachte bomaanslag Bangkok aangehouden

Redactie

In Thailand is zaterdag een man aangehouden voor de bloedige aanslag in Bangkok. Mogelijk gaat het om de hoofdverdachte. De autoriteiten zeggen dat hij voldoet aan de omschrijving.

De politie vond de man tijdens een inval in een huis in Bangkok. Daar vonden ze ook allerlei spullen waarmee een bom kan worden gemaakt. De verdachte ,'lijkt veel op degene naar wie op zoek zijn', zei een Thaise politiewoordvoerder.

De man zou een buitenlander zijn en de Thaise krant Khaosod schrijft dat het gaat om een 28-jarige Turk. De politie wilde dat echter nog niet bevestigen. Eerder deze week zei de politie dat er een onderzoek liep naar of er Turken achter de aanslag zaten.

Compositietekening
De Thaise hoofdstad werd bijna twee weken geleden opgeschrikt door de bloedigste bomaanslag in Thailand ooit. De bom ging af op een belangrijke toeristische trekpleister en eiste twintig levens.

Na de aanslagen had de politie een compositietekening en beelden van een bewakingscamera vrijgegeven. Een man in een geel T-shirt liet een rugzak achter op een bankje en liep vervolgens weg. Hij had een lichte huidskleur, zwart haar en een zwarte bril.

Verdachte bomaanslag Bangkok aangehouden
Verdachte bomaanslag Bangkok aangehouden (Foto: ANP)