Utrechtse zeehond snel weer de zee in

Redactie

De zeehond die donderdag uit een gracht in Utrecht is gehaald, maakt het goed. Het dier is in de nacht van donderdag op vrijdag in een rieten mand overgebracht naar opvangcentrum A Seal Centrum in Stellendam.

Volgens Jaap van der Hiele van de zeezoogdierenopvang is het dier gezond. "Hij krijgt z'n natje en z'n droogje, eet zelfstandig en krijgt gedoseerde voeding. Als hij op gewicht is, dan kan ie weer naar zee." Dat zou al volgend weekend kunnen zijn, denkt Van der Hiele. De zeehond wordt dan vermoedelijk ergens bij Texel of Terschelling buitengaats gezet.''

Volgens Van der Hiele is het wel uitzonderlijk maar ook weer niet héél vreemd dat de zeehond in de Utrechtse grachten rondzwom. "Waarschijnlijk via rivieren en sluizen", is dat gebeurd, denkt hij.

Een wijkagent ontdekte de zeehond donderdagavond. "Hij lag inmiddels op de kant langs de Oudegracht, vlak achter het hoofdbureau van politiebureau Paardenveld. Hij was er kennelijk net zelf uitgeklommen", liet de wijkagent donderdag nog weten.

Utrechtse zeehond snel weer de zee in
Utrechtse zeehond snel weer de zee in (Foto: ANP)