How to Survive 2 krijgt co-op voor 4 spelers

Wouter (2dope)

Ontwikkelaar Eko Software heeft aangekondigd dat How to Survive 2 co-op ondersteunt voor vier spelers. Het vervolg op de vermakelijke indie uit 2013 is vooralsnog alleen aangekondigd voor pc, met een early access-mogelijkheid in oktober.

How to Survive is net zoals zijn voorganger een horror-survival RPG vanuit isometrisch/top-down camerapunt. Centraal in de games staat vanzelfsprekend overleven, waarbij je materialen moet verzamelen om wapens en objecten te maken. How to Survive 2 speelt zich af in New Orleans, wat nogal een verschil is met het verlaten eiland waar het eerste deel zich afspeelde.

Eko Software heeft het crafting-systeem behoorlijk uitgebreid en de graphics een boost gegeven. Naast co-op voor vier spelers is het mogelijk om tot 16 spelers te recruteren in je thuisbasis/kamp. Het vorige deel kwam ook uit op ongeveer alle consoles (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U), maar het is nog even de vraag of dat ook voor dit deel gaat gelden. Bekijk de aankondigingstrailer hieronder.