Professor Nicolai & Dr. Beckand gaan los

Redactie

Voor Ruben Nicolai begint vrijdagavond zijn RTL-carrière pas echt. Nadat het voormalige BNN-gezicht in maart zijn handtekening onder zijn contract zette, trapt hij vrijdag met Tijl Beckand af in de wetenschappelijke amusementsshow Professor Nicolai & Dr. Beckand, waarmee RTL4 het nieuwe tv-seizoen opent.

"Sinds juni zijn we met het programma bezig. Het is een fantastische spectaculaire show. Met producent Blue Circle hopen we dat we met deze vier afleveringen iets goeds neerzetten. We zitten in de grootste studio waarin we ooit hebben gewerkt", vertelt Nicolai, die doodsangsten uitstond.

Ruben Nicolai: "We doen de meest vreselijke experimenten. Ik heb gegild als een twaalfjarig meisje in een helikopter toen de piloot op vierhonderd meter hoogte de motor uitzette. Dan hoor je niks meer. De helikopter viel eerst, daarna duwde de piloot de neus van de heli naar voren, dus vielen we face down. Je ziet de grond en de dood op je afkomen."

Grenzen
Ook Tijl ging in dienst van de wetenschap zijn grenzen over. Hij werd misselijk in een draaiende centrifuge op de Brusselse kermis en overleefde een experiment in de studio in een kooi waar 500.000 volt op stond. "Ik had een pak van kippengaas aan. Dan wil de elektriciteit niet naar je lichaam toe. Het was gemaakt door studenten onder leiding van een professor. 'In principe is het veilig', stelden ze me gerust. In principe, tja, dan voel je toch nattigheid."

In de show worden auto's opgeblazen, vallen piano's uit hijskranen, testen de heren de kracht van straalmotoren en proberen ze diepvrieskippen te verbranden. Ze gaan met elkaar de strijd aan in fysieke battles, samen met kandidatenkoppels die daarmee een geldprijs en een reis kunnen winnen.

Podiumervaring
De vrienden Tijl en Ruben wensen dat het niet blijft bij vier afleveringen. "We hebben samen zoveel podiumervaring in het theater en op televisie, dat we hopen dat we nog meer mogen samenwerken bij RTL", zegt Tijl, om er grappend aan toe te voegen dat de zender nog bekende Nederlanders zoekt die de gevaarlijkste experimenten in Professor Nicolai & Dr. Beckand in de toekomst willen ondergaan.

Onder de noemer 'Beste kijkers' presenteert Ruben Nicolai vanaf woensdag 2 september nog een tweede RTL-show. In Beste kijkers blikt Ruben terug op de opvallendste tv-fragmenten van de week. Dit doet hij samen met teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Beau van Erven Dorens, die elk wekelijks een bekende Nederlander meebrengen. Ruben test de teams in verschillende spelrondes op hun kennis van actuele tv-fragmenten.

Professor Nicolai & Dr. Beckand gaan los
Professor Nicolai & Dr. Beckand gaan los (Foto: BuzzE)