FC Groningen haalt Maduro binnen

Sjors (Sj0rSz)

FC Groningen heeft zeer goede zaken gedaan door Hedwiges Maduro binnen te halen. Gisteren berichtten we al dat beide partijen met elkaar in gesprek waren. Vandaag werd de 30-jarige middenvelder gepresenteerd en tekende voor twee jaar.

Maduro gaf tijdens de daaropvolgende persconferentie aan strijdlustig te zijn en komt niet om 'op zijn gemak' te voetballen. "Ik was een tijdje uit beeld voor de mensen in Nederland, maar ik wil mezelf weer laten zien. FC Groningen is een goede en stabiele club met gezonde ambities. Die sportieve ambities heb ik ook en de bekerwinst heeft aangetoond dat deze club een rol van betekenis kan spelen. Het is een mooie uitdaging."

Danny Hoesen was een belangrijke pion tijdens de onderhandelingen met Maduro. Via hem hoorde FC Groningen namelijk dat de middenvelder interesse had in een overgang naar de Trots van het Noorden. Maduro: "Ik ken Danny al heel lang en daardoor weet ik dat FC Groningen een warme en goede club is. Hij heeft een aanzetje gegeven, alles een beetje in gang gebracht en toen is het balletje gaan rollen. Ik voel me nu al thuis bij de club en wil de warmte van iedereen zo snel mogelijk terugbetalen op het veld."


Hedwiges Maduro tekent voor twee jaar bij FC Groningen (PRO SHOTS / Jan Kanning)