Geen gek kapsel meer voor Balotelli

Peterselieman

Mario Balotelli is terug bij AC Milan en dat zal hij weten ook. De Rossoneri kennen de gedragingen van de extravagante spits en leggen hem dan ook goed aan banden. Zo mag de 25-jarige Italiaan niet meer zelf bepalen wat voor kapsel hij rondloopt, zo meldt La Gazetta dello Sport.

Ook moet Balotelli letten op wat voor kleding aan heeft, moet hij verplicht gezond eten, mag hij niet meer roken en zijn nachtclubs verboden terrein voor de aanvaller. Verder moet hij het drinken matigen en is op tijd komen voor de trainingen een vereiste. Tot slot houdt AC Milan het gedrag van de speler op de sociale media in de gaten.

Dat Balotelli een contract met regels, die lijken op die voor de Italiaanse luchtmacht, onder zijn neus geschoven heeft gekregen is niet voor niets. In het verleden stichtte de Italiaan brand in eigen huis nadat hij vuurwerk in de badkamer had afgestoken en schoot hij dartpijltjes richting de jeugdspelers van Manchester City. Daarnaast werd hij betrapt op roken op het toilet van een trein en sloeg hij een microfoon van een journalist weg nadat deze te kritisch zou zijn geweest.

Toch staat buiten kijf dat Balotelli kan voetballen. In drie seizoenen voor Internazionale maakte de aanvaller 28 goals in 86 optredens. 2,5 jaar Manchester City leverde hem dertig goals in tachtig duels op en eenzelfde aantal maakte hij in anderhalf jaar voor AC Milan in 54 optredens. Vorig jaar bij Liverpool vond de spits in 28 duels slechts viermaal het net. Dit jaar verhuren The Reds hem aan AC Milan.

Een van de kapsels die Mario Balotelli heeft gehad (Pro Shots/Action Images)
Een van de kapsels die Mario Balotelli heeft gehad (Pro Shots/Action Images)

Een hanekam bij Mario Balotelli (Pro Shots/Insidefoto)
Een hanekam bij Mario Balotelli (Pro Shots/Insidefoto)