Judoka's snel uitgeschakeld op WK

Jan Willem (WEST)

De Nederlandse judoploeg is woensdag ook op de derde dag van het WK zonder medaille gebleven. Dex Elmont (-73 kg), Sam van 't Westende (-73 kg) en Sanne Verhagen (-57 kg) werden al snel uitgeschakeld in Astana.

Elmont was in de derde ronde niet opgewassen tegen de sterke Zuid-Korean An Changrim, die won met een waza-ari. De Europees kampioen van vorig jaar gold als voorname medaillekandidaat in Kazachstan. Hij won al zilver op de WK's van 2010 en 2011 en mocht zich in 2013 nummer drie van de wereld noemen. Elmont was vrijgeloot voor de eerste ronde en was in de tweede ronde nog wel te sterk voor Sled Dowabobo uit Nauru.

Verhagen verraste vorig jaar op het WK met een bronzen plak. Ze kon die knappe prestatie in Astana niet herhalen. De Brabantse opende voortvarend met een overwinning op de Cubaanse Aliuska Ojeda, maar moest vervolgens haar meerdere erkennen in Viola Wächter. De Duitse zegevierde op straffen.

Sam van 't Westende opende zijn eerste WK met een knappe overwinning op Victor Scvortov. Die in Moldavië geboren maar voor de Verenigde Arabische Emiraten uitkomende judoka liep tegen een straf aan. De Nederlander had even later weinig te vertellen tegen de Wit-Rus Aliaksei Ramantsjik. Die scoorde zowel een yuko als een waza-ari.

Judoka's snel uitgeschakeld op WK
Judoka's snel uitgeschakeld op WK (Foto: ANP)