Publiek denkt massaal mee in Jumbo-onderzoek

Redactie

Het publiek denkt op grote schaal mee met de politie om de bomdreiger die supermarktketen Jumbo afperst te ontmaskeren. De politie heeft inmiddels 465 scenario's, tips en vragen van buitenaf gekregen. De politie publiceerde eerder de onderzoeksinformatie over deze afpersingszaak en vroeg het publiek om hulp om de zaak op te lossen.

Alle inspanningen van het onderzoeksteam en het publiek hebben echter nog niet geleid tot een aanhouding van een verdachte. De politie laat weten intensief met het onderzoek door te gaan.

Jumbo is al een tijdje doelwit van afpersing. Bij de vestiging naast de Euroborg in Groningen waar donderdag vals alarm was, werd begin juli een bommelding gedaan. Ook toen werd het filiaal ontruimd. Bij twee andere winkels van de keten in Groningen zijn afgelopen tijd wel explosieven gevonden. Bij een Jumbo in Zwolle werd later nog een verjaardagskaart met daarin een explosieve stof bezorgd.

Aanvulling

'Dat we als politie niet alleen staan in de speurtocht naar de dader motiveert enorm. De informatie van het publiek is absoluut een aanvulling', benadrukt de leider van het onderzoek, Rob Vos. 'We combineren nieuwe informatie met informatie die we al hadden en dat helpt ons zeker verder.'

Volgende week dinsdag besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Dan wordt alles rondom het onderzoek voor het publiek nog eens op een rijtje gezet.

Publiek denkt massaal mee in Jumbo-onderzoek
Publiek denkt massaal mee in Jumbo-onderzoek (Foto: ANP)