Verstappen: "Dood Wilson verschrikkelijk"

Redactie

De autosportwereld rouwt om de tragische dood van Justin Wilson. De Britse coureur overleed maandag op 37-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan de gevolgen van een ernstige hoofdwond, een dag eerder opgelopen tijdens een ongeluk bij een IndyCar-race op het circuit van Pocono. "Opnieuw vreselijk nieuws voor de racewereld", schreef Max Verstappen op Twitter. De Nederlandse tiener uit de Formule 1 was één van de vele coureurs die via de sociale media reageerden. "Justin Wilson, je zal enorm gemist worden."

De Brit reed in 2003 in de Formule 1 samen met de vader van Max, Jos Verstappen, bij het team van Minardi. Wilson stapte toen na elf grand prix over naar Jaguar, waarvoor hij zijn eerste en enige punt pakte in de koningsklasse van de autosport. De Britse coureur reed sinds 2008 in de Amerikaanse IndyCar Series. Wilson werd zondag op zijn hoofd geraakt door een brokstuk van de auto die voor hem crashte. De Brit verloor op zijn beurt de controle over zijn bolide en botste tegen de muur.

"Heel verdrietig om te horen dat Justin ons heeft verlaten na zijn crash", meldde de Limburgse coureur Robin Frijns, die de afgelopen jaren mocht ruiken aan de Formule 1. "Geweldige jongen, geweldig persoon."

Oud-wereldkampioen Jenson Button noemde zijn landgenoot "een geweldige persoon en coureur". Button racete als tiener in de karts nog tegen Wilson. "Ik herinner me zijn aanstekelijke glimlach." De Franse Formule 1-coureur Romain Grosjean reageerde geschokt. "Vreselijk nieuws, wat een dramatisch jaar voor de racewereld. We verliezen te veel kampioenen."Vorige maand was iedereen ook al in rouw vanwege het overlijden van Jules Bianchi. De Fransman lag maandenlang in coma na een zware crash bij de Grote Prijs van Japan. Bianchi verloor de strijd op 17 juli.

Verstappen: dood Wilson verschrikkelijk
Verstappen: "Dood Wilson verschrikkelijk" (Foto: ANP)