Coureur Wilson overleden door brokstuk crash

Pino112

De Britse autocoureur Justin Wilson (37) is maandag in het ziekenhuis overleden. De voormalige Formule 1-coureur had een dag eerder een ernstige hoofdwond opgelopen tijdens een race op het circuit van Pocono in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Het overlijden van Wilson werd maandag bekendgemaakt door Indycar. "Dit is een ongelooflijk trieste dag voor Indycar en de motorsportgemeenschap", aldus directeur Mark Miles van moederbedrijf Hulman & Company.

Wilson werd zondag aan zijn hoofd geraakt door een brokstuk van de auto van de Amerikaan Sage Karam. Die reed voor hem aan de leiding en crashte. Wilson verloor op zijn beurt de controle over zijn voertuig en botste tegen een muur.

De familie van Wilson liet in een verklaring weten dat hij een "liefhebbende vader en toegewijde echtgenoot was". Ook Karam liet van zich horen. De 20-jarige coureur schreef op Twitter dat hij "de juiste woorden niet kan vinden" om uit te drukken hoe hij meevoelt met Wilson en zijn familie.

Wilson reed in 2003 in de Formule 1. Hij maakte onder meer onderdeel uit van de renstal van Minardi, waarvoor destijds ook Jos Verstappen uitkwam. Daarna verhuisde Wilson naar de Verenigde Staten. Hij schreef zeven races in de Indy Car-klasse op zijn naam.

Coureur Wilson overleden door brokstuk crash
Coureur Wilson overleden door brokstuk crash (Foto: ANP)