Lotus: geschil met Pic onder controle

Peterselieman

Het Formule 1-team Lotus zegt dat er hard gewerkt wordt om het juridische conflict met Charles Pic op te lossen. De Franse coureur is naar de rechter gestapt, omdat hij vorig jaar niet genoeg testdagen zou hebben gekregen van het team uit Enstone.

De claim van Pic resulteerde erin dat donderdagavond op Spa-Francorchamps deurwaarders bij het team Lotus arriveerden om spullen in beslag te nemen. Uiteindelijk zijn zij zonder buit weer vertrokken. Ondertussen wordt er door de advocaten van beide partijen driftig onderhandeld. Er wordt gehoopt dat er snel een akkoord ligt, omdat anders mogelijk de auto's van Lotus op Spa in beslag worden genomen, waardoor het team niet kan racen.

Volgens Lotus-vice-teambaas Federico Gastaldi is de situatie onder controle en zal het raceteam er op Spa niet meer mee te maken krijgen. Hij hoopt dat de advocaten er snel uit gaan komen.

Door de komst van de deurwaarders brak Lotus de avondklok die in de Formule 1 geldt. Het team heeft met succes bij de stewards aan kunnen tonen dat er geen regels voor de aanwezigheid van monteurs geschonden werden en het ook niet viel onder de twee uitzonderingen per jaar die via regel 30.19 van het Sportief Reglement toegestaan zijn.