Mannen vast voor schennis graf prins Friso

Redactie

Twee mannen die grafschennis zouden hebben gepleegd bij het graf van prins Friso zijn opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten aan Shownieuws. Op Friso's graf in Lage Vuursche werd in juni met bierflesjes gegooid. Prinses Beatrix zou nauw betrokken zijn bij het politie-onderzoek.

De verdachten zijn mannen van begin twintig uit Almere. Wat het tweetal precies heeft gedaan en waarom wil het OM nog niet los laten. De verdachten zouden flink ondersteboven zijn van hun daad.

De twee behoorden tot een groep van vijf jongeren die in de nacht van 20 juni met flesjes gooide op de begraafplaats in Lage Vuursche. De marechaussee, die in de buurt was vanwege de beveiliging van Kasteel Drakesteijn waar prinses Beatrix woont, pakte de zaak meteen op. Het OM verwacht over twee weken meer duidelijkheid te kunnen geven over de strafmaat.

Prins Friso, een broer van koning Willem-Alexander, raakte begin 2012 na een ski-ongeval in coma. Doordat hij onder een sneeuwlawine bedolven had gelegen liep de prins daarbij ernstige hersenschade op. Hij werd nog anderhalf jaar verpleegd, onder andere in Londen, waarna hij in augustus 2013 overleed.

Mannen vast voor schennis graf prins Friso
Mannen vast voor schennis graf prins Friso (Foto: ANP)