KLM Open zonder titelverdediger Casey

Redactie

Achttien golfers uit de top 100 van de wereldranglijst zijn volgende maand actief op het KLM Open. Een uitgesproken wereldtopper is er niet bij en ook titelverdediger Paul Casey ontbreekt.

De Engelsman geeft de voorkeur aan een lucractief toernooi in de Verenigde Staten. "Dat is jammer. Het is zeker vijftien jaar geleden dat de kampioen van het voorgaande jaar niet aanwezig was", zei toernooidirecteur Daan Slooter, die donderdag de startlijst presenteerde.

Al eerder maakte de organisatie de komst van golflegende Tom Watson bekend. De 65-jarige Amerikaan won in zijn succesvolle profcarrière 71 toernooien, waarvan acht majors. Joost Luiten, Nederlands beste golfer en oud-winnaar, is een van de blikvangers. "Het veld is in de breedte zeer sterk", aldus Slooter.

Foutjes

Luiten is net terug in Nederland. Hij werd voortijdig uitgeschakeld op het US PGA Championship, de laatste major van dit jaar. "Ik speel geen toernooien meer tot aan het KLM Open. Er zijn in Amerika wat foutjes in mijn spel geslopen en die wil ik in de training eruit halen", vertelde de 29-jarige Rotterdammer, die in 2014 het toernooi op de Kennemer in Zandvoort won en tevens ambassadeur is.

Hoogstgeklasseerde speler op de wereldranglijst is Anirban Lahiri. De Indiër staat 38e. Andere namen uit de top 100 zijn de Fransen Victor Dubuisson en Alexander Levy, de Engelsen Tommy Fleetwood en Andy Sullivan en de Spanjaard Miguel Ángel Jiménez.

Maximaal veertien Nederlanders doen mee aan het toernooi, van 10 tot en met 13 september. Niet alle namen zijn nog bekend, maar Daan Huizing, Reinier Saxton en Wil Besseling zijn van de partij.

KLM Open zonder titelverdediger
KLM Open zonder titelverdediger (Foto: ANP)