Afellay: "Ben gewoon een normaal persoon"

Pino112

Ibrahim Afellay maakte deze zomer verrassend de overstap naar Stoke City. De oud-speler van PSV heeft het naar zijn zin in de Engelse competitie.

Afellay maakte van PSV de overstap naar FC Barcelona, maar wist daar nooit te slagen. Na verschillende huurperiodes liep zijn contract in Spanje af en mocht hij deze zomer transfervrij vertrekken. De middenvelder koos voor een avontuur bij Stoke City en werd in zijn eerste weken positief verrast.

Zo merkt hij dat het voetbal van de club en stuk beter is dan een aantal jaar geleden. "Het is een groot, groot verschil", vertelt hij tegenover The Mirror. "Je kunt het niet meer vergelijken. De bal werd vroeger in het strafschopgebied gebracht en dan was het vechten. Hughes heeft er meer voetbal in gebracht, een nieuwe filosofie en dat is denk ik geen slechte keus."

Ondanks dat Afellay en verleden bij FC Barcelona heeft, voelt hij zich niet te goed voor Stoke en hij vindt dat mensen niet anders naar hem moeten kijken.

"Niemand heeft het recht om te denken dat hij ergens te groot voor is, ik ook niet. Ik ben gewoon een normaal mens, net als iedereen. Ik voel me goed bij Stoke en ben blij dat ik in de grootste competitie van de wereld mag voetballen."


Afellay in actie voor zijn nieuwe ploeg Stoke City (Foto: Getty)