Hayley Atwell wil Doctor Who zijn

Peter Breuls

Marvel-veteraan Hayley Atwell zou op zich best de Doctor willen spelen in Doctor Who. Ze meldde dit op Twitter, na gevraagd te zijn of ze wellicht een gastrol in de show zou willen overwegen.

Atwell, bekend van haar rol als Peggy Carter in vier Marvel-films, twee Marvel-tv-series en een Marvel One Shot, deed een rondje 'ask Hayley' via Twitter, waarin ze een reeks vragen van volgers beantwoordde. Het antwoord op de vraag over haar interesse in een rol in Doctor Who was simpel: ze wil de Doctor zijn.

De rol van de Doctor is gebruikelijk een mannelijke rol; alle officiële versies van het personage, dat door meerdere acteurs gespeeld kan worden omdat hij van gedaante kan veranderen, zijn tot nu toe mannelijk geweest. Showrunner Steven Moffat heeft zich in het verleden echter positief uitgesproken over het idee dat de Doctor door een vrouw gespeeld wordt. Hij maakte in het laatste seizoen van een van de terugkerende vijanden van de Doctor, de Master, een vrouw. De Master is een Time Lord, net als de Doctor, en daarmee is het precedent voor een vrouwelijke Doctor ruim aanwezig.

Mocht Atwell echter daadwerkelijk voor de rol willen gaan, dan zal ze nog even moeten wachten: het negende (of vijfendertigste) seizoen van de serie begint vandaag over een maand, en het is nog niet duidelijk of Peter Capaldi in het tiende seizoen nog steeds in de rol te zien is.

Agent Carter: Hayley Atwell Peggy Carter
Hayley Atwell in Agent Carter