FOK! Wat een weer... Zomerweer herstelt zich

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Het zomerweer herstelt zich weer de komende dagen. Na de regens van de afgelopen dagen komt de atmosfeer nu weer tot rust. Met name vanaf morgen tot zondag zijn weer ideaal zomerweer voor de meeste mensen. Het wordt niet bloedheet, maar gewoon aangenaam zomerweer zonder hoge luchtvochtigheid. Eigenlijk het perfecte weer voor de meeste mensen.

Laten we nog even terugblikken op de regens, dat is toch mijn specialiteit. In groot gedeelte van de Achterhoek en Overijssel viel er 80 tot 110 mm aan regen. Deze strook liep verder over Flevoland en zo door naar West-Friesland. Ook in Limburg vielen er op zaterdag en deels zondag hoeveelheden van 50 tot 80 mm. In het midden en westen viel er 40 tot 65 mm, maar dat viel meer gespreid. Bij mij in Haarlem viel er 62 mm maar dan wel vanaf donderdagavond.

De droogste plekken vinden we in het noorden en in het zuiden van het land, daar is niet meer dan 10 tot 20 mm aan regen gevallen en daar geldt zelfs nog een beregeningsverbod. De komende dagen hoeven we ook geen regen van betekenis meer te verwachten.

Vandaag zien we op veel plekken de zon weer eens na drie tot vier zonloze dagen, en dat zal voor veel mensen weer een verademing zijn. Er ontstaan wel wat stapelwolken, maar regen zullen deze zeker niet meer geven. Echt warm wordt het nog niet met maxima van 20 tot 23 graden, en er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Donderdag t/m zondag lopen de temperaturen weer flink op en halen we maxima van 23 tot 28 graden. Er is daarbij veel zon, al is op donderdag en zondag een héél lokale regen- of onweersbui niet helemaal uitgesloten.