Bayern München deelt flinke klap uit aan HSV bij opening Bundesliga

Redactie

Bayern München is het seizoen in de Bundesliga uitstekend van start gegaan. Voor eigen publiek werd Hamburger SV met ruime cijfers opzij gezet. Het werd 5-0. 

Trainer Pep Guardiola had een basisplaats ingeruimd voor Arjen Robben. De Nederlandse sterspeler van Bayern München is blessurevrij en begint fit aan het nieuwe seizoen. Ook Arturo Vidal, overgekomen van Juventus, begon in de basis. Bayern nam vanaf de eerste minuut het initiatief. Het duurde tot de 27ste minuut voordat doelman René Adler gepasseerd werd. Een perfect aangesneden vrije trap werd binnen gewerkt door Medhi Benatia. Van dichtbij kopte de 28-jarige verdediger de bal achter Adler.

HSV had weinig in te brengen en mocht blij zijn met een krappe achterstand bij rust. Na de thee was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. In de 53ste minuut werd het krachtsverschil omgezet in nog een doelpunt. Robert Lewandoswki schot zijn eerste van het seizoen tegen de touwen.

De wedstrijd was gespeeld toen Thomas Müller er 3-0 van maakte in de 69ste minuut. Robben was door Guardiola al naar de kant gehaald toen Douglas Costa er op de rechterflank vandoor geing en met buitenkantje links Müller wist te bereiken. De Duitse international liet Adler kansloos.

Diezelfde Müller maakte er vervolgens ook nog 4-0 van. Op aangeven van Lewandowski liet hij de Allianz Arena voor de vierde keer deze avond juichen. De eindstand werd vlak voor tijd op 5-0 bepaald doro Costa. Zo start Der Rekordmeister uitstekend aan het nieuwe seizoen, in de jacht op weer een nieuwe Bundesliga-titel.