Van Barneveld en Van Gerwen winnen eerste ronde in Perth

Boris (borisz)

Augustus is traditioneel vakantiemaand bij de PDC, maar tegenwoordig organiseert de dartbond een vakantietripje voor de toppers. De beste darters van de wereld, inclusief Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, trekken naar Nieuw-Zeeland en Australië voor drie darttoernooien. Eerste stop Perth voor de Perth Darts Masters.

De acht darters van de PDC werden gekoppeld aan Australische en Nieuw-Zeelandse darters waaronder Simon Whitlock, Paul Nicholson, Kyle Anderson en Loz Ryder. Van Barneveld nam het op tegen Whitlock en Van Gerwen speelde tegen David Platt.

Whitlock pakte de openingsleg tegen Van Barneveld, maar Barney pakte daarna drie legs op een rij. Deze break gaf de Hagenaar niet meer uit handen en trok de partij met 6-3 naar zich toe. Van Barneveld had met 103 een prima gemiddelde.

Van Gerwen opende de partij bijna met een perfecte leg, maar bij pijl zeven ging het mis. Hij pakte de eerste leg tegen Platt wel en liep uit vervolgens uit naar 3-0. Platt kon vervolgens zijn eerste leg noteren. In het tweede deel van de partij kon Van Gerwen de dubbel nauwelijks vinden en op 5-4 kreeg Platt zelfs mogelijkheden om langszij te komen. Dit lukte echter niet, waardoor Van Gerwen met 6-4 kon winnen. Het gemiddelde van Mighty Mike was met 105,7 prima. 

Van alle geplaatste spelers faalde alleen Stephen Bunting om een Australiër of Nieuw-Zeelander te verslaan. Kyle Anderson was met 6-5 te sterk. Zaterdag gaat het toernooi verder met de kwartfinales. Van Barneveld en Van Gerwen spelen dan tegen elkaar. 

Uitslagen Perth Darts Masters ronde I

James Wade 6-1 Adam Rowe
Gary Anderson 6-0 Kim Lewis
Adrian Lewis 6-1 Loz Ryder
Phil Taylor 6-1 Craig Caldwell
Kyle Anderson 6-5 Stephen Bunting
Peter Wright 6-2 Paul Nicholson
Raymond van Barneveld 6-3 Simon Whitlock
Michael van Gerwen 6-4 David Platt

Programma kwartfinales 

Phil Taylor - Kyle Anderson 
Adrian Lewis - Gary Anderson 
Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld 
James Wade - Peter Wright