Trailer: Show Me a Hero

Peter Breuls

Komende week gaat op HBO de nieuwe zesdelige miniserie Show Me a Hero in première. Voor deze serie is ook een trailer vrijgegeven.

Show Me a Hero is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa Belkin en is geschreven en geproduceerd door David Simon (The Wire, Generation Kill, Treme) en William F. Zorzi (The Wire). Het vertelt over rassensegregatie in de stad Yonkers in New York, en is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Show Me a Hero richt zich op de demografische verschillen van een voorstad in New York; jaren nadat de strijd om de burgerrechten in de jaren 60 hebben plaatsgevonden. Een jonge burgemeester (Oscar Isaac) krijgt de ondankbare taak om een aantal huizen te bouwen voor arme gezinnen in een wijk met voornamelijk blanke bewoners. Zijn poging om dit voor elkaar te krijgen, resulteert in een hoop spanningen waar de betrokken ambtenaren hun vingers niet aan durven te branden. Terwijl de burgemeester de opdracht tot een goed einde probeert te brengen, zet hij zijn aanstelling - en misschien zelfs wel zijn politieke carrière - op het spel.

De serie is vanaf zondagavond bij de Amerikaanse HBO te zien en wordt gelijktijdig (en dus 's nachts) op de Nederlandse HBO uitgezonden. Voor wie niet wil nachtbraken is de serie, die in twee afleveringen per week wordt uitgebracht, daarna ook via de on demand-platformen van HBO beschikbaar. Ten slotte is er vanaf maandagavond elke week een aflevering van de serie te zien, voor wie liever rustig aan doet.

Schrijver Lisa Belkin, die het boek in 1999 uitbracht, heeft op Yahoo! verteld hoe de ontwikkeling van de serie is verlopen, sinds David Simon in 2002 voor het eerst interesse toonde.