Zwemcoach Robbertsen vertrekt uit Eindhoven

DeLuna

Kees Robbertsen stopt als bondscoach van de Nederlandse zwemmers in Eindhoven. Hij keert na een jaar terug naar RTC Drachten, het opleidingscentrum voor talentvolle wedstrijdzwemmers.

"Het werken in Eindhoven bevalt goed en ik heb het naar mijn zin", licht Robbertsen zijn vertrek toe. "Maar mijn gezin is in Drachten en het werken op afstand is niet ideaal. Het is een druk jaar geweest en dat zal zeker niet minder worden met het oog op de Spelen in Rio. Ik vind de balans tussen werk en privé belangrijk, en die was dit jaar niet goed. Dat wil ik graag veranderen en binnen de huidige mogelijkheden is teruggaan naar het RTC in Drachten de beste optie."

Technisch directeur Joop Alberda van de Nederlandse zwembond respecteert de beslissing van Robbertsen. "Natuurlijk hebben we begrip voor de keuze van Kees. Maar het is wel jammer, omdat Kees in Eindhoven een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan de vorming van zijn eigen zwemmers en aan het gehele coachteam. Op korte termijn zullen we kijken hoe we de positie van Kees in Eindhoven gaan opvangen en hoe we de samenwerking in Drachten tussen Frank Bosma en Kees vorm kunnen geven."

Zwemcoach Robbertsen vertrekt uit Eindhoven
Zwemcoach Robbertsen vertrekt uit Eindhoven (Foto: ANP)