Golfer Johnson leidt in Kohler, dramatische start Luiten

Redactie

De Amerikaanse golfer Dustin Johnson gaat aan de leiding op het PGA Championship, de laatste major van het jaar. Hij had slechts 66 slagen nodig voor zijn eerste ronde op de mooie banen van Whistling Straits in Kohler, zes onder het baangemiddelde.

Joost Luiten stelde met een totaal van tachtig slagen en een voorlopige 150e plaats teleur. De beste Nederlandse prof begon nog wel aardig met driemaal par, maar daarna ging het mis voor Luiten. Hij noteerde een bogey op de vierde hole en vervolgens twee dubbele bogeys op de zesde en achtste. Luiten moest daarna nog vier bogeys op zijn scorekaart noteren. Alleen op de twaalfde hole kon hij een birdie maken.

Luiten zal zich vrijdag tijdens zijn tweede omloop enorm moeten verbeteren om de 'cut' te halen. Luiten miste eerder dit jaar al de 'cut' bij de Masters en het Britse Open. Alleen bij de US Open overleefde hij de schifting. De Bleiswijker stond toen halverwege zelfs vijfde, maar moest na vier rondes genoegen nemen met de gedeelde 39e plaats.

Golfer Johnson leidt in Kohler
Golfer Johnson leidt in Kohler (Foto: ANP)