'Ten Dam wil in de VS rijden'

Redactie

Laurens ten Dam verkast mogelijk naar de Verenigde Staten. Volgens zijn manager Joao Correia "zou hij Europa wel eens achter zich kunnen laten en bij een team in de VS kunnen tekenen", zei hij vrijdag tegen Cyclingnews. "Wielrennen in de VS is iets wat hij altijd al heeft willen doen."

De 34-jarige Ten Dam herstelt op het moment van een rugblessure, die hij overhield aan een aanrijding vorige week. Daardoor mist hij de Ronde van Spanje en kijkt hij naar het volgende seizoen. Zijn contract met LottoNL-Jumbo loopt af en de Nederlandse wielrenner heeft volgens Correia nog geen nieuwe aanbieding van de Nederlandse ploeg.

"Ons plan voor de laatste twee jaar van zijn carrière draait om de VS. Hij wil graag reizen en een paar grote Amerikaanse races rijden zoals de Redlands Bicycle Classic en de Tour of the Gila. Daar kijken we nu naar", aldus Correia. Voor welk team Ten Dam dan zou gaan rijden, is niet duidelijk. Ten Dam heeft drie aanbiedingen liggen van Europese World Tourteams, maar ook een Amerikaans World Tour- of ProContinentaal team is een optie.

"Het is ook een mogelijkheid dat hij de grote Amerikaanse races doet met een Amerikaans WorldTourteam en een paar Europese races rijdt in voorbereiding op de Tour de France", besluit Correia het scala aan opties. Ten Dam reed sinds 2008 voor de Rabo-equipe en de opvolgers Blanco, Belkin en LottoNL-Jumbo. In 2014 werd hij negende in het eindklassement van de Tour de France, in 2012 eindigde hij als achtste in de Ronde van Spanje.

'Ten Dam wil in de VS rijden'
'Ten Dam wil in de VS rijden' (Foto: ANP)