ADO-held Hansen: "Puur instinct"

Redactie

Doelman Martin Hansen redde dinsdag een punt voor ADO Den Haag tegen PSV. Niet met een belangrijke redding, maar met een sensationeel doelpunt.

De beelden van zijn treffer gaan ongetwijfeld de hele wereld over. Uit een vrije trap, in de laatste minuut van de blessuretijd, wist Hansen al vallend de bal met de hak in het PSV-doel te krijgen. "Het was gewoon instinct, denk ik. Het kon niet op een andere manier", reageerde de sluitpost tegen FOX Sports.

"Het is nu te laat om van positie te veranderen", grapte de Deen toen hem werd verteld dat hij misschien beter aanvaller kon worden. "Ik heb het net teruggezien op het scherm. Ik raakte de bal wel goed. Als dat lukt, heb je altijd een kans om te scoren."

"Ik hoop dat ik eerder beroemd ben om mijn keeperskwaliteiten, al is het altijd leuk om belangrijk te zijn. We zijn wel een team. Het maakt niet uit wie er scoort, als we maar iets uit de wedstrijd halen."

"Nee, zoiets heb ik nog nooit eerder gezien. Het was echt een wereldgoal", erkende PSV-trainer Phillip Cocu na afloop voor de camera van FOX Sports. "Het gaat mij vooral om wat eraan vooraf ging. Zoiets gebeurde ook in de eerste helft, waarin we trouwens heel goed speelden. We kregen vier of vijf 100 procent kansen. Uiteindelijk maakten we toch die goal, maar dan mag het natuurlijk niet gebeuren dat je een minuut later een penalty tegenkrijgt omdat je niet staat op te letten."

Cocu denkt wel te weten waardoor ADO zo snel langszij kwam. "Dat heeft te maken met scherpte en concentratie. Nog even nagenieten van de 0-1. Daardoor kwam ADO weer een beetje terug in de wedstrijd. Het begin van de tweede helft vond ik ook niet goed. ADO was duidelijk wat scherper."

Door een goal van Luuk de Jong kwam PSV toch weer op voorsprong. "Een fase daarna pakten we het initiatief weer op en maakten we een prima goal. In de laatste vijf of tien minuten vergaten we één ding, en dat is om gewoon te blijven voetballen. Om in balbezit simpele keuzes te maken en het uit te spelen."

"Ik moet wel zeggen dat ik ook genoeg positieve punten heb gezien, maar dit mag ons niet vaker gebeuren."