Prostituees hopen op geile matrozen tijdens Sail

Nick

De prostituees op de Wallen hopen dat ze tijdens Sail extra aanloop krijgen van matrozen die Amsterdam tijdens het nautische evenement aandoen. Ze kunnen wel wat extra drukte gebruiken, zegt woordvoerster Mariska Majoor van het Prostitutie Informatie Centrum (PIC). "Matrozen blijven interessante klanten, vooral de jonge vrijgezelle mannen. Ze zijn vaak al lang onderweg."

De roemruchte hoerenbuurt is van oudsher een plek waar volgens Majoor 'geile zeemannen' rondliepen. "Ik vind het altijd heel leuk als er matrozen door de buurt lopen. Dat heeft toch iets historisch." Toch vreest ze dat de meeste bezoekers van de Wallen hun paarsgepunte lans in de broek houden en het volgende week alleen bij kijken houden. "Al zullen de meiden er vast wel wat klandizie aan over houden. En dat is ook wel nodig, want veel van hen draaien slecht en kunnen met moeite de huur van het raam betalen. Ze hebben dit soort evenementen echt nodig."

Sail begint volgende week woensdag en duurt tot en met zondag. De organisatie verwacht zo'n 1,7 miljoen bezoekers die naar de vele bijzondere schepen van over de hele wereld komen kijken.

Prostituees hopen op matrozen tijdens Sail
Prostituees hopen op matrozen tijdens Sail (Foto: ANP)