Ex-vrouw schutter Waalwijk ondergedoken

anoniem_22072019030306

Een ex-vrouw van de vermoedelijke moordenaar van verpleegkundige Linda van der Giesen is ondergedoken op advies van de politie. Zij werd, net als in de Waalwijk vermoorde verpleegkundige, bedreigd door deze man. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

Meteen nadat Linda van der Giesen maandagmiddag werd doodgeschoten, is de vrouw ondergedoken. De Telegraaf sprak dinsdagochtend uitgebreid met de vrouw. Ook zij werd recent bedreigd door de nu voortvluchtige John F. en deed aangifte daarvan. Ze was tien jaar met John F. getrouwd en zegt dat hij tot alles in staat is.

De politie is nog altijd op zoek naar de schutter. Politiemensen hebben op diverse plekken invallen gedaan, onder meer bij John F. thuis, maar de man was daar niet aanwezig.

Eerder dinsdag werd al duidelijk dat de vermoorde Linda van der Giesen werd bedreigd en meerdere malen aangifte deed. De 28-jarige vrouw uit Zevenbergen werd maandagmiddag doodgeschoten op de parkeerplaats bij het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Ze werkte sinds 2010 als verpleegkundige op de afdeling plastische chirurgie. Ze laat een zoontje van 4 jaar achter.

Verslagenheid
In het ziekenhuis is dinsdagochtend een personeelsbijeenkomst gehouden, meldt het AD. De verslagenheid bij collega's, buurtbewoners en patiënten is groot. De afdeling waar de vrouw werkte is de rest van de week gesloten. Patiënten voor die poli worden in andere vestigingen van het TweeSteden Ziekenhuis geholpen.