DiCaprio krijgt langverwachte hoofdrol in nieuwe Scorsese-film

Wouter (2dope)

Leonardo DiCaprio heeft de hoofdrol gekregen in The Devil in the White City, een verfilming van het gelijknamige boek van Erik Larson. Het was even spannend welke productiemaatschappij uiteindelijk het voorrecht zou krijgen voor de verfilming, gezien de populariteit van de titel.

Universal, Fox en Paramount waren alle drie in de race om de verfilming van het populaire boek uit 2003 te mogen maken. Het idee voor een verfilming leeft al sinds de release van het boek, alleen is het er tot op heden steeds niet van gekomen. Onder andere Tom Cruise en Kathryn Bigelow stonden in het verleden al op de nominatielijst voor productie, maar dit kwam niet van de grond. In 2010 was het DiCaprio zelf die de rechten kocht en hij heeft sindsdien zijn zinnen gezet op de hoofdrol.

Voor de regie is niemand minder dan Martin Scorsese gestrikt. De samenwerking tussen DiCaprio en Scorsese is overigens niet bepaald nieuw en ook niet bepaald onvruchtbaar: zij werkten samen al aan vijf films, welke allen grandioze successen werden (Gangs Of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island en The Wolf Of Wall Street). Het script zal worden verzorgd door in ieder geval Billy Ray, bekend van onder andere State of Play en The Hunger Games.

White City is een non-fictieverhaal en volgt twee verschillende individuen wier levens met elkaar verweven raken: Daniel Burnham, architect en tevens pionier in de wolkenkrabberarchitectuur, en Dr. Henry Holmes, een van de eerste gedocumenteerde seriemoordenaars uit de geschiedenis. DiCaprio zal in de huid kruipen van Holmes, een charismatische man die zich voordoet als charmante dokter maar ondertussen op de meest gruwelijke wijzen zijn slachtoffers om het leven brengt. DiCaprio als psychopathische seriemoordenaar die zijn slachtoffers ontleedt biedt in ieder geval potentie voor goede televisie. Over een releasedatum is nog niets bekendgemaakt.


Wederom samenwerking DiCaprio en Scorsese voor Devil in the White City (Foto: p3.no)