Motief schutter Waalwijk nog onbekend

Redactie

De politie tast nog in het duister over het motief van de schutter die maandagmiddag een 28-jarige verpleegkundige uit Zevenbergen doodde op de parkeerplaats van het TweeSteden-ziekenhuis in Waalwijk. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar geschoten heeft. De dader is nog voortvluchtig, maakte de politie dinsdagochtend bekend

Brabantse media meldden dinsdag op basis van bronnen binnen de familie en vriendenkring dat het slachtoffer zou zijn bedreigd door een ex-vriend. De politie wilde daar inhoudelijk niet op ingaan. "We snappen de speculaties in de media maar wij houden met alle scenario's rekening", aldus een woordvoerder.

De technische recherche heeft maandag verschillende sporen op het parkeerterrein veiliggesteld. Ook zijn er enkele getuigen gehoord. In de loop van de dag worden opnieuw getuigen gehoord en vind er aanvullend onderzoek plaats op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Daarnaast wordt er nog een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Motief schutter Waalwijk nog onbekend
Motief schutter Waalwijk nog onbekend (Foto: ANP)