Duitse trainers eensgezind: Bayern kampioen

Redactie

De eerste bal moet nog worden getrapt in de Bundesliga, maar de trainers van de Duitse clubs in de hoogste afdeling zijn het volstrekt eens: Bayern München wordt opnieuw kampioen. Pep Guardiola, de Spaanse coach van de titelverdediger, was even duidelijk in zijn commentaar: "Dat is een prima doelstelling."

Het Duitse persbureau DPA hield een enquête onder het trainerskorps in de Bundesliga. Zestien van de achttien respondenten deden de minst risicovolle voorspelling over de afloop van de competitie: Bayern blijft nummer één.

"Normaal gesproken is Bayern München ook dit seizoen de maat aller dingen", reageerde Dieter Hecking van VfL Wolfsburg, uitgeroepen tot coach van 2015. "Qua mogelijkheden ligt Bayern gewoonweg te ver voor op de achtervolgers."

Slechts twee trainers zagen geen torenhoge favoriet. Martin Schmidt (Mainz 05) rekent op een driekamp met Borussia Dortmund en Wolfsburg. Peter Stöger (1. FC Köln) vindt Bayern ook zonder Bastian Schweinsteiger een kandidaat, maar gelooft dat een andere club voor een verrassing kan zorgen.

Duitse trainers eensgezind: Bayern kampioen
Duitse trainers eensgezind: Bayern kampioen (Foto: ANP)