Nieuw MTV-programma voor Redfoo

Redactie

Redfoo presenteert een nieuw programma bij MTV. Onder de naam Say it in a Song helpt hij mensen die een boodschap aan bijvoorbeeld een vriend of familielid willen overbrengen. "Soms zijn woorden niet genoeg of kunnen mensen een boodschap moeilijk in woorden vatten. Dan is het soms makkelijker om het te zeggen met muziek", vertelt de presentator aan BuzzE.

Redfoo legt uit dat hij in het programma mensen helpt die een leuke, vrolijke of lastige boodschap hebben. Omdat ze het moeilijk vinden om te zeggen, doen ze het zingend. "Het is echt een geweldig nieuw programma. Het is mooi, vrolijk, maar soms ook een beetje gênant. Sommige deelnemers geven echt een performance weg, ze treden op of dansen en het is afwachten hoe dit wordt ontvangen", zegt Redfoo eerlijk. "Ik help de deelnemers met hun opdracht, spreek ze een beetje moed in of help met het oefenen."

Of het programma ook echt werkt? "Nou en of. Muziek is een heel krachtig middel en dat gebruiken mensen dus echt niet alleen om mee te ontspannen. We gebruiken muziek ook echt om mensen iets te vertellen of iets duidelijk te maken", reageert de Amerikaanse artiest die onderdeel is van het muziekduo LMFAO.

Nieuw album

Redfoo vertelt dat het nieuwe programma voor hem ook een persoonlijk tintje heeft. Voor opnames werd er namelijk ook bij hem thuis gefilmd. Tijdens de opnameperiode had de artiest overigens ook genoeg andere zaken om handen. Hij is namelijk bezig met nieuwe muziek. "Ik ben met een nieuw album bezig", onthult hij.

De nieuwe MTV-show is volgens Redfoo een mooi, maar ook inspirerend programma. "Het heeft mij ook inspiratie gegeven voor mijn nieuwe plaat, die ik zo snel mogelijk probeer uit te brengen, al weet ik nog niet wanneer. Het programma laat eigenlijk zien wat ik doe; mensen iets zeggen met muziek. En dat doen eigenlijk heel veel artiesten. Het is de basis van muziek."

Say it in a Song is vanaf 9 augustus te zien bij MTV. Redfoo zegt het best spannend te vinden hoe de show wordt ontvangen. "Dat is het, maar het is een geweldig programma. Het gaat over mensen en muziek en dat maakt het heel interessant en leuk om te zien."

Nieuw MTV-programma voor Redfoo
Nieuw MTV-programma voor Redfoo (Foto: BuzzE)