NPO3 week lang laboratorium voor talent

Redactie

NPO3 experimenteert komende week elke dag met vernieuwende en experimentele programma's. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst onder de nieuwe noemer 3LAB, de opvolger van TV Lab.

Anders dan TV Lab beperkt 3LAB zich niet tot een televisieweek. Zo zijn vanaf 18 oktober de beste programma's van 3LAB elke zondagavond op NPO3 rond 23.30 uur te zien. En op de website van 3LAB kunnen jonge makers het hele jaar door hun bedenksels lanceren en uittesten, van webseries tot videoclips en van documentaires tot animatie. 3LAB pakt het dus wat breder aan dan zijn voorganger deed van 2009 tot en met 2014.

NPO3 test deze editie twaalf programma's uit op televisie waar het publiek een mening over mag vormen. In de Green Room verzamelt Jelte Sondij dagelijks alle reacties. De beste programma's krijgen mogelijk een vervolg in het nieuwe tv-seizoen.

Rundfunk
Twee titels zijn vanaf maandag dagelijks te zien, Rundfunk (KRO-NCRV) en 24 seconden met (VARA). Rundfunk is een vijfdelige en absurdistische serie over twee vrienden op een 'totaal geflipte' middelbare school. In de parodie '24 seconden met' probeert comedian Stefan Pop te bewijzen dat hij geen etmaal, maar nog geen halve minuut nodig heeft om zijn gasten te leren kennen. Dagelijks komt vier keer een aflevering voorbij.

De maandag- en dinsdagavond zijn gereserveerd voor BNN met de probeersels 'Joey in het nieuws' en Dip. In de eerste aflevering van 'Voor het succes' keert SP-leider Emile Roemer terug naar zijn eerste vakantiebaantje. In Nillionaires worden rijkeluiskinderen geconfronteerd met het echte leven als de geldkraan van hun ouders wordt dichtgedraaid.

Amy Winehouse
In Tr3nding (KRO-NCRV) brengen bekende vloggers en verslaggevers woensdag nieuws over reizen en wetenschap en culinaire zaken. De comedyserie Minima van de VPRO gaat over twee werkloze twintigers.

De VPRO vult de donderdagavond met het journalistieke programma Hackers over de veiligheid van het internet en TreurTeeVee dat zich laat omschrijven als humoristisch en absurd.

Vrijdag zendt AVROTROS Club 27 uit, waarvoor Art Rooijakkers nabestaanden sprak van zangeres Amy Winehouse. De 3LAB-week eindigt vrijdagavond met Padoem Patsss (VARA). In dit programma van Howard Komproe brengen diverse comedians hun beste oneliners.

NPO3 week lang laboratorium voor talent
NPO3 week lang laboratorium voor talent (Foto: ANP)