Beer doodt wandelaar in Yellowstone

Danny

Een wandeling door Yellowstone National Park in de Verenigde Staten is slecht afgelopen voor een wandelaar toen hij waarschijnlijk een beer tegen het lijf liep. De beer viel de man vermoedelijk aan, meldde ABC News zaterdag.

De ervaren wandelaar werd vrijdag gevonden door een boswachter. Zijn collega's hadden hem die dag als vermist opgegeven. Uit sporen op het lichaam van de man blijkt dat hij waarschijnlijk is aangevallen door een vrouwtjesbeer en haar jong. Het lichaam was al gedeeltelijk opgegeten en bovendien verborgen. Er wordt nu autopsie verricht om zekerheid te krijgen over de doodsoorzaak.

In het park zijn vallen uitgezet en het wandelpad waarlangs de wandelaar werd gevonden, is dicht. Als er beren worden gevangen waarvan blijkt dat ze betrokken waren bij de dood van de man, worden ze afgemaakt. ,,We willen niet de veiligheid van onze bezoekers op het spel zetten", aldus het park.

Aanvallen van beren komen zelden voor in het Yellowstone National Park. Gemiddeld gebeurt zoiets een keer per jaar. Gebaseerd op de enorme aantallen bezoekers dat het park trekt is de kans om aangevallen te worden ongeveer 1 op 2,1 miljoen. In de ruim 140 jaar dat het park bestaat, zijn inclusief het laatste incident hierdoor acht mensen omgekomen.

Wandelaars wordt opgeroepen altijd in groepen van minimaal drie personen te lopen, geluid te maken in gebieden waar weinig zicht is, en bij een treffen met een beer vooral niet weg te rennen.

Wandelaar gedood door beer in nationaal park
Wandelaar gedood door beer in nationaal park (Foto: ANP)