Renault wil grote stap met F1-motor maken

Peterselieman

Renault wil dit jaar één grote stap maken met haar Formule 1-motor in plaats van meerdere kleine verbeteringen. Dit heeft Rémi Taffin, operationeel directeur van Renault Sport, aan Motorsport laten weten. Zo hoopt het bedrijf het gat met Mercedes en Ferrari zo veel deels te kunnen dichten.

Renault heeft op dit moment voor de ontwikkeling van de krachtbronnen voor Red Bull Racing en Toro Rosso nog twaalf tokens over. "We willen zoveel mogelijk in één stap doen. We willen een update brengen waarvan je echt aan de rondetijden kan zien dat deze winst oplevert. De kleine stappen vooruit leveren soms minder op dan één grote sprong."

Op dit moment test Renault een verbeterde motor op de testbank, maar een datum van inzet in de Formule 1 kan Taffin nog niet geven. "Maar in ieder geval niet in Spa of Monza. Waarschijnlijk in Singapore of Rusland, of de race daarna."

De illusie om het gat geheel te dichten met Mercedes en Ferrari hebben de Fansen niet. "We weten waar we nu staan en waar we, bijvoorbeeld, volgend seizoen willen staan, dus dit is een tussenstap. Het hoort allemaal bij ons plan om ons te herpakken, wat we op een gestructureerde manier moeten afwerken." In ieder geval zal de nieuwe krachtbron pas komen wanneer de betrouwbaarheid gegarandeerd kan worden. Tot die tijd wordt de huidige geoptimaliseerd door bijvoorbeeld het inzetten van een verbeterde brandstof die in Hongarije geïntroduceerd is.