Advocaat onderuit met Sunderland

Redactie

Magic Dick heeft zijn mooie bijnaam geen eer aan kunnen doen in de eerste competitiewedstrijd van Sunderland tegen Leicester City. Trainer Advocaat zag zijn ploeg zaterdag met maar liefst 4-2 onderuit gaan.

Leicester besliste de wedstrijd binnen 25 minuten, dankzij twee doelpunten van Riyad Mahrez en een treffer van Jamie Vardy. Jermain Defou tekende voor 3-1 en Marc Albrighton herstelde de marge van drie doelpunten (4-1). Steven Fletcher bepaalde de eindstand (4-2). Jeremain Lens bereidde het laatste doelpunt voor. Hij had net als Patrick van Aanholt een basisplaats bij de bezoekers.

Advocaat maakte zich vorig seizoen razend populair in Sunderland door de club in de Premier League te houden. Als beloning daarvoor verdiende de Hagenaar een nieuw contract. Na de nederlaag speculeerde hij over de noodzaak van nieuwe aankopen. "Ik heb gezien wat ik eigenlijk al wist", mopperde hij. "Maar ik ben ook geschrokken van de manier waarop we de doelpunten weg gaven. Daarnaast miste ik bij veel spelers de wil om te winnen."

Steven Berghuis zat niet bij de selectie van Watford, dat verdienstelijk gelijkspeelde bij Everton (2-2). Crystal Palace won de uitwedstrijd bij Norwich City (3-1). Rudy Gestede bezorgde Aston Villa een zege in de uitwedstrijd bij Bournemouth (1-0).