PEC Zwolle wil duidelijkheid over Coosemans

Sjors (Sj0rSz)

PEC Zwolle hoopt op korte termijn over Colin Coosemans te beschikken. De talentvolle keeper staat nu nog onder contract bij KV Mechelen, maar staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Zwollenaren. Zij zijn namelijk op zoek naar de opvolger van Warner Hahn, die vorig seizoen onder de lat stond.

Om het proces te versnellen heeft PEC Zwolle de Belgen verzocht voor het einde van het weekend duidelijkheid te geven omtrent de situatie van Coosemans. Mocht de komst van de 23-jarige sluitpost niet haalbaar zijn, dan kan de ploeg zich focussen op andere opties.

Coosemans geldt in België als groot talent. Zo keepte hij in verschillende nationale jeugdselecties en maakte vijf jaar geleden zijn debuut bij Club Brugge. Na meer dan 40 officiële wedstrijden koos hij voor een vertrek naar Waasland-Beveren. Aan het begin van dit jaar verhuisde hij vervolgens naar KV Mechelen, waar hij tot op heden nog niet aan bod komt.

PEC Zwolle wil van de situatie profiteren door de sluitpost te huren, maar het is nog niet zeker of KV Mechelen mee wil werken. "Ik schat de kans op fifty-fifty", liet technisch directeur Gerard Nijkamp aan Voetbal International weten. "Colin wil graag keepen en ziet PEC zitten, maar er zijn meer partijen nodig om tot een akkoord te komen. Feit is dat de tijd begint te dringen. We zijn ook bezig met alternatieven, we moeten wel."

Ook de naam van Piet Velthuizen gaat rond. De ervaren sluitpost is bij Vitesse op een zijspoor beland, maar volgens Nijkamp is de keeper vooralsnog geen realistische optie. "Piet is van harte welkom hoor. En als Vitesse hem een podium wil bieden en daaraan ook volop aan meewerken, prima. Maar normaal gesproken is hij financieel voor ons niet haalbaar."