Manchester tegen Brugge in Champions League

Redactie

Louis van Gaal zal het met Manchester United moeten opnemen tegen het Belgische Club Brugge in de play-offs van de Champions League. Om de groepsfase van het miljoenentoernooi te halen, moet over twee wedstrijden worden gewonnen.

Voor de Belgische ploeg met Ruud Vormer en Stefano Denswil in de gelederen is het de slechts denkbare loting. De Britse ploeg met Memphis Depay en Daley Blind is er alles aan gelegen om dit jaar in Europa te presteren. Manchester begint het tweeluik met een thuiswedstrijd.

Pittige loting

Jean-Paul Boëtius zal het met FC Basel moeten opnemen tegen het Israëlische Maccabi Tel Aviv. Stefan de Vrij, Wesley Hoedt, Edson Braafheid en Ricardo Kishna kenden met Lazio Roma een pittige loting. Zij moeten het opnemen tegen Bayer Leverkusen.

De Nederlanders Virgil van Dijk en Nadir Ciftci moeten met Celtic zien af te rekenen met het Zweedse Malmö. Rapid Wien, dat Ajax deze week versloeg in de voorrondes, moet spelen tegen Shakhtar Donetsk. Mooiste affiche is het duel tussen het Spaanse Valencia en AS Monaco.

PSV is de enige Nederlandse ploeg die al zeker is van de groepsfase van de Champions League. De speeldata voor de playoffs zijn 18/19 augustus en 25/26 augustus.

Manchester tegen Brugge in Champions League
Manchester tegen Brugge in Champions League (Foto: ANP)

De volledige loting

Thuis Uit
FC Astana (Kaz) Apoel Nicosia (Cyp)
Skënderbeu (Alb) Dinamo Zagreb (Kro)
Celtic (Sco) Malmö FF (Zwe)
FC Basel (Zwi) Maccabi Tel Aviv (Isr)
BATE Borisov (WRu) Partizan Belgrado (Ser)
Lazio Roma (Ita) Bayer Leverkusen (Dui)
Mancheste United (Eng) Club Brugge (Bel)
Sporting Portugal (Por) CSKA Moskou (Rus)
Rapid Wien (Oos) Shakhtar Donetsk (Oek)
Valencia (Spa) AS Monaco (Fra)