Politieacties bedreigen start eredivisie

Redactie

Politieacties bedreigen de start van de eredivisie voetbal. De politiebonden kondigen donderdag aan dat het politiepersoneel gaat staken tijdens de eerste speelronde van de eredivisie (7 t/m 9 augustus) als verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) niet met een beter cao-bod komt. Het burgertje pesten gaat dus vooralsnog gewoon door.

Het is volgens de bonden aan de burgemeesters van de speelsteden om af te wegen of het verantwoord is om een wedstrijd toch door te laten gaan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid.

Volgens de politiebonden leggen politiemensen die bij deze wedstrijden worden ingezet, hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Uitzondering is de wedstrijd Feyenoord-Utrecht zaterdag 8 augustus in Rotterdam. Bij die wedstrijd staakt de politie niet.

Mager aanbod
"Begin juli vonden daar ook al de politieacties tijdens de Tour de France plaats en toen is met de burgemeester afgesproken Rotterdam de volgende keer als actielocatie over te slaan"
, verduidelijken de bonden. "Daarnaast heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam meermalen het belang van een goede cao voor politiemensen benadrukt in zowel de media als op bestuurlijk niveau", reageert voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP.

De politiebonden weigeren genoegen te nemen met de loonruimte-overeenkomst die premier Mark Rutte op 10 juli bekendmaakte voor alle ambtenaren: een algemene loonsverhoging van 5,05 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro. De bonden: "We vinden het onbegrijpelijk dat het kabinet en minister Van der Steur serieus verwachten dat de politiemedewerkers zich na vier maanden actievoeren met zo'n mager aanbod het bos in laten sturen".

Politiemensen hebben al vier jaar geen loonsverhoging gehad.

Politieacties bedreigen start eredivisie
Politieacties bedreigen start eredivisie (Foto: ANP)