Afellay kiest voor Stoke City

Redactie

Ibrahim Afellay ziet af van een terugkeer bij PSV en gaat in Engeland aan de slag bij Stoke City. De 29-jarige international verbond zich maandag voor twee jaar aan de club uit de Premier League. Afellay was transfervrij nadat zijn contract bij FC Barcelona was afgelopen. Afgelopen seizoen speelde de aanvallende middenvelder op huurbasis in Griekenland bij Olympiakos Piraeus.

Trainer Phillip Cocu wilde Afellay dolgraag terughalen naar PSV, waarmee hij tussen 2004 en 2011 vier landstitels won. De oud-aanvoerder van de Eindhovense club geeft echter de voorkeur aan een lucratief Engels avontuur. Afellay komt bij Stoke City twee landgenoten tegen, Erik Pieters en Marco van Ginkel. Met Bojan Krkic, Marc Muniesa en Moha treft de Utrechter ook drie Spanjaarden die hij kent van Barcelona.

De vijftigvoudig international sluit in Frankrijk, waar Stoke City op trainingskamp is, aan bij zijn nieuwe ploeg. Afellay kan komend weekeinde tijdens een vriendschappelijk toernooi in Duitsland zijn officieuze debuut voor de 'Potters' maken. "Het is geen geheim dat Ibrahim in de belangstelling stond van veel clubs en we zijn daarom heel blij dat hij voor ons gekozen heeft", zei directeur Tony Scholes van Stoke.

Afellay maakte vorig jaar onder de toenmalige bondscoach Guus Hiddink zijn rentree in het Nederlands elftal, na een lange periode van blessureleed. Vanwege al zijn fysieke problemen had de Utrechter zich amper kunnen bewijzen bij Barcelona. Verhuurperiodes aan Schalke 04 en Olympiakos waren ook niet bijster succesvol. Onder Hiddink speelde Afellay afgelopen seizoen zes interlands voor Oranje, maar in de laatste wedstrijden ontbrak hij.

Afellay kiest voor Stoke City
Afellay kiest voor Stoke City (Foto: ANP)