Oekraïense grenswacht schiet Rus neer

Erik (JeMoeder)

Oekraïense grenswachten zouden zondagavond een Rus hebben neergeschoten die te dicht bij hun streng bewaakte grensovergang kwam en daar een selfie wilde maken. De man is met een schotwond in zijn borst afgevoerd naar een ziekenhuis. Dat meldden Russische media maandag.

Het incident speelde zich af bij het plaatsje Novorusski, in de regio Rostov. Volgens de Russische autoriteiten waren drie inwoners van Novorusski 's middags bij een nabijgelegen meer geweest en wilden ze de dag afsluiten met een foto bij de grens. Een van de drie zou de overgang te dicht zijn genaderd en een stopteken van Oekraïense grenswachten hebben genegeerd. Daarop werd hij neergeschoten. Zijn twee vrienden sleepten de zwaargewonde weg van de grens.

In Rusland is het nemen van selfies immens populair, liefst op zo gevaarlijk mogelijke plekken. Zo zijn recentelijk meerdere keren mensen van het dak van een rijdende trein gehaald toen ze daar een selfie wilden maken. De Russische overheid voert momenteel campagne tegen dergelijke gevaarlijke ondernemingen.

Oekraïense grenswacht schiet Rus neer
Oekraïense grenswacht schiet Rus neer (Foto: ANP)