Keeper Romero tekent bij Manchester United

Redactie

Doelman Sergio Romero (28) heeft een driejarig contract getekend bij Manchester United. De club van trainer Louis van Gaal heeft dat maandag gemeld.

Van Gaal kent Romero van zijn periode als hoofdtrainer van AZ. Met de Argentijn onder de lat leidde hij de formatie in 2009 naar de tweede landstitel uit de clubhistorie. Romero komt van Sampdoria waar hij besloot om zijn aflopende contract niet te verlengen.

"Sergio is een bijzonder getalenteerde keeper. Hij was nog jong in mijn tijd bij AZ. Ik kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken", aldus Van Gaal.

Valdes

De komst van Romero zal het vertrek bespoedigen van Victor Valdes, de reservekeeper van de 'Mancunians' die overhoop ligt met Van Gaal. Bovendien worden de speculaties gevoed over het vertrek van eerste keus David de Gea, die in de belangstelling staat van Real Madrid.

"Of De Gea vertrekt of niet, in onze situatie is het altijd een bedreiging en moeten we er op voorbereid zijn. Daarom denk ik dat het goed is dat Sergio Romero nu speler is van Manchester United", reageerde Van Gaal.

Romero is de vijfde aanwinst van de Engelse topclub in deze transferzomer. Eerder werden Memphis Depay, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin en Bastian Schweinsteiger vastgelegd.

Keeper Romero tekent bij Manchester United
Keeper Romero tekent bij Manchester United (Foto: ANP)