Van der Breggen wint La Course op Champs-Élysées

Frank (franklop)

Anna van der Breggen heeft zondag La Course gewonnen, de vrouwenwedstrijd op de Champs-Élysées. De wielrenster van Rabo-Liv werd de opvolgster van haar ploeg- en landgenote Marianne Vos, die vorig jaar de eerste editie van La Course won. Vos staat dit jaar wegens aanhoudend blessureleed aan de kant.

Van der Breggen reed in de laatste kilometers van de koers in Parijs weg uit het peloton en bleef de groep in de stromende regen net voor. De Belgische Jolien D'Hoore sprintte naar de tweede plaats, de Nederlandse Amy Pieters werd derde. Ook Lucinda Brand (achtste) en Kirsten Wild (negende) eindigden bij de eerste tien in een door vele valpartijen ontsierde koers. De Nederlandse Ellen van Dijk en wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot behoorden tot de slachtoffers.

Van der Breggen, 25 jaar en afkomstig uit het Overijsselse Hasselt, is bezig aan een sterk seizoen. Zo won ze dit jaar al de Omloop het Nieuwsblad, de Waalse Pijl, het Nederlands kampioenschap tijdrijden en de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen.

Van der Breggen wint La Course
Van der Breggen wint La Course (Foto: ANP)