Van Rouwendaal net naast medailles op WK

kamperdijk

Sharon van Rouwendaal is bij de wereldkampioenschappen zwemsporten in Kazan er niet in geslaagd een medaille te behalen op de vijf kilometer open water. De 21-jarige zwemster tikte 7,1 seconden later aan dan de Amerikaanse winnares Haley Anderson. De Griekse Kaliopi Araouzou eindigde als tweede, net voor de Duitse Finnia Wunram.

Van Rouwendaal dicteerde de race vanaf de start en probeerde meerdere malen weg te springen uit de grote groep met favorieten. Deze aanvallen werden allemaal gepareerd maar de Baarnse slaagde er wel in de grote groep uit te dunnen tot vier personen. Dit groepje van vier ging sprinten om de wereldtitel. In deze sprint bleek de Amerikaanse, die ook al wereldkampioen werd in 2013, de sterkste. Van Rouwendaal kon ondanks haar ervaring op de langebaan geen potten breken.

Sharon van Rouwendaal komt dinsdag nog in actie op de tien kilometer open water. Ook zal zij deelnemen aan het langebaantoernooi dat volgende week begint. Zaterdagmiddag staat de vijf kilometer voor mannen op het programma zonder Nederlandse inbreng.

Van Rouwendaal vierde op 5 km WK open water

Van Rouwendaal vierde op 5 km WK open water (Foto: ANP)