Tyrese Gibson in gesprekken voor Green Lantern Corps

Peter Breuls

Het duurt nog vijf jaar voordat het zover is, maar Warner Bros. gaat Green Lantern een nieuwe kans geven. Dat was al een tijdje bekend, maar er is nog geen cast aangekondigd. Als het aan Tyrese Gibson ligt komt daar snel verandering in.

De acteur uit de Fast & Furious- en Transformers-films heeft gemeld in gesprekken te zijn met Warner Bros. over een rol in Green Lantern Corps, zoals de in juni 2020 te verschijnen film moet gaan heten.

"Ik heb al een aantal meetings gehad bij Warner Bros., dus we zien wel wat er gebeurt," aldus de acteur in een interview met Collider. "Ik vind wel dat er meer zwarte superhelden moeten zijn, maar dat is niet eens mijn motivatie. Ik denk dat ik de beste Green Lantern zou zijn gebaseerd op mijn fans die zes miljoen dollar aan bioscoopkaartjes hebben besteed. Ik denk dat er een fanbase is die erop zit te wachten dat ik het groene pak aantrek en mijn ding ga doen. Dus ik zou het graag willen bevestigen maar dat kan nog niet. We blijven het gewoon in de gaten houden."

Het Green Lantern Corps is in het universum van DC Comics een groep intergalactische ordehandhavers. De agenten, Green Lanterns geheten, hebben ieder een sector van het universum als hun 'wijk' en houden daar de boel in de gaten. Door de jaren heen zijn diverse personages van onze planeet aangesteld als een Green Lantern, waarvan Hal Jordan de bekendste is. Hij werd in 2011 gespeeld door Ryan Reynolds in Green Lantern, maar de film flopte. Een andere bekende Green Lantern uit de comics is John Stewart (niet te verwarren met de talkshowhost), die sinds 1971 actief is. Hij is tot op heden de enige zwarte Green Lantern, al introduceerde de uitgever een aantal jaar geleden wel een moslim als nieuwe ruimte-agent.

De Green Lantern Corps-film zou naar verluidt een buddy cop movie gaan worden, met twee Lanterns in de hoofdrollen. Chris Pine wordt al een tijdje genoemd als kanshebben voor de rol van Hal Jordan, maar ook dat is slechts nog speculatie.

Green Lantern (DC Comics): Hal Jordan / John Stewart
Hal Jordan en John Stewart